• 150 κιλά
  Χωρίς επέμβαση
  Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
  Διαβάστε την μαρτυρία
  95 κιλά
 • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
  Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
  Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
  Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
  Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
 • ισορροπημένη διατροφή
  καθημερινά δημητριακά
  καθημερινά φρούτα και λαχανικά
  αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
  άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
 • Ελάτε στο Σώμα υγιές
  Να αξιολογήσουμε
  τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
 • Online
  Τώρα για πρώτη φορά
  Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
  εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
  και της πορείας της δίαιτάς σας.
  Desktop or Laptop
  Tablet or Phone
 • Χρήσιμα εργαλεία
  κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

 

Αθηνά, 35 ετών

 Υιοθετώντας καλές διατροφικές συνήθειες για μια ζωή

Συνδυασμός διατροφής και άσκησης


Φώτο συνδυασμός διατροφής και άσκησης

 

 

φώτο μετρήσεις πριν και μετά

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, με συστηματικό... τσιμπολόγημα, γενναίες μερίδες φαγητού και τακτικές δόσεις γλυκών έφτασα από τα 56 στα 63 κιλά. Αν δε γυμναζόμουν βέβαια θα είχε αυξηθεί κι άλλο το βάρος μου...

Σε όλο αυτό το διάστημα, και ενώ τα κιλά αυξάνονταν ένα-ένα, προσπάθησα περιστασιακά να ελέγξω τη διατροφή μου μόνη μου, χωρίς αποτέλεσμα. Πάντα είχα μία δικαιολογία να αναβάλλω ή να διακόψω την προσπάθεια: Τώρα πλησιάζουν Χριστούγεννα, άσε μετά τις γιορτές του Πάσχα, χμμ τώρα δεν έχω καλή ψυχολογία, μπααα πώς να κάνω διατροφή μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές...

Τέλος Μάρτη 2017, χωρίς να έχω ξαναφτάσει ποτέ τα 63 kg, αποφασίζω να απευθυνθώ στο διατροφολογικό κέντρο "Σώμα υγιές". Ήδη από την 1η επίσκεψη κατάλαβα ότι πέρα από τα περιττά κιλά, έχει μεγάλη σημασία η σύσταση του σώματος: μου έλειπαν υγρά, το λίπος μου ήταν άνω του φυσιολογικού, η μυϊκή μου μάζα όμως κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα. Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο έλεγχος με τη ζυγαριά δεν αρκεί, αν κάποιος θέλει να αδυνατίσει με σωστό τρόπο, πρωτίστως όσο αφορά την υγεία!

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το πρόγραμμα διατροφής μου διαμορφωνόταν κάθε βδομάδα ακριβώς σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες, στο δικό μου γούστο, ανάλογα με το τι μου είχε περισσέψει, τι μου είχε λείψει, τι με είχε κουράσει. Κάτι που δεν είχα σκεφτεί, ήταν ότι το πρόγραμμα με βοήθησε πρακτικά στη... λίστα του σουπερμάρκετ (δε σκεφτόμουν "ας πάρω κι αυτό για να ’χω!") και φυσικά δεν έθετα το... γνωστό ερώτημα "τι μαγειρεύουν τώρα αύριο;" !!!

Μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες έχασα 8 κιλά και έφτασα το στόχο μου, τα 55kg (τα 4 πρώτα κιλά τα έχασα σε 1 μήνα, τον επόμενο μήνα έχασα άλλα 2 και τις ακόλουθες 3 εβδομάδες τα τελευταία 2 κιλά!). Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη εβδομάδα... πείνασα! Θεωρώ ότι αυτό συνέβη γιατί πριν την έναρξη της διατροφής τσιμπολογούσα όλη μέρα! Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου προγράμματος δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα!

Αύριο ξεκινάω συντήρηση, στο επιθυμητό μου βάρος, με φυσιολογικό ποσοστό λίπους, υγρών και μυϊκής μάζας! Πέρα από την ικανοποίηση που αφορά την επίτευξη του στόχου μου και την εμφάνιση, θεωρώ πιο σημαντικό απ ’όλα το γεγονός ότι με τη βοήθεια και τις συμβουλές της κας Κάλλιας έχω υιοθετήσει καλές διατροφικές συνήθειες για μια ζωή!

 

  


Το σχόλιο της διαιτολόγου:

Η Αθηνά ήταν πολύ πειθαρχημένη κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, παρέμεινε απόλυτα πιστή στο πρόγραμμα των γευμάτων και ανταμείφθηκε για αυτό. Το αποτέλεσμα ως προς την σωματική της σύσταση είναι αξιοσημείωτο, αφού όταν ξεκίνησε το βάρος της ήταν ήδη χαμηλό και όπως γνωρίζουμε υπάρχει επιπλέον βαθμός δυσκολίας για την απώλεια μόνο λίγων κιλών. Ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης βοήθησε πολύ στο εγχείρημα αυτό και η Αθηνά παράλληλα με την απώλεια βάρους είχε και σύσφιξη. Τώρα μπήκαμε στο πρόγραμμα συντήρησης για μάθει η Αθηνά πως θα κρατήσει το νέο της βάρος!